Gula Gula is een initiatief van CO2Operate B.V.


De sociale onderneming CO2Operate B.V. werd in 2008 door Paul Burgers opgericht en is het moederbedrijf achter het Gula Gula Food Forest Programma. Als erkend milieubarometer adviseur werkt CO2Operate samen met de klant om inzicht te krijgen in de ecologische voetafdruk van het bedrijf of over de hele keten van het product of de dienst. De CO2-uitstoot is een cruciale factor om de voetafdruk te reduceren, alvorens te compenseren.

Ontstaan van CO2Operate


“Het hele plan is ooit ontstaan in Indonesië toen ik bezig was met mijn langdurig veldonderzoek op het gebied van boslandbouw als bufferzone rond een Nationaal Park voor het ‘World Agroforestry Centre’ in Sumatra, Indonesië. De lokale bevolking vertelde mij steeds: ‘Wij helpen je nu met jouw carrière door onze ervaringen met je te delen. Maar als je teruggaat naar Nederland met al die data en bevindingen, hopen we dat jij ons dan gaat helpen een beter bestaan op te bouwen’.

Eenmaal terug in Nederland kreeg ik de kans mijn werk op te schrijven als onderdeel van een promotie-onderzoek. Met ieder afgerond hoofdstuk van mijn proefschrift werd de drang om samen met de boeren duurzaam en winstgevend hun gedegradeerde landbouwgrond weer productief te maken steeds groter. Enkele jaren na de verdediging van mijn proefschrift was CO2Operate B.V. een feit.”

Paul Burgers

Duurzaamheidsdoelen


Inmiddels levert CO2 Operate een unieke manier van CO2-compensatie, waarbij het groeiend aantal partners aantoonbaar meebouwt aan het herstel van gedegradeerde landbouw. Met de investering in Gula Gula hoeven bedrijven niet langer te kiezen tussen ecologische of sociale impact. Gula Gula heeft het allebei. Zo dragen al onze klanten aantoonbaar bij aan diverse Sustainable Development Goals (SDG’s).

Directe SDG's


Spin off SDG's


Laten we samenwerken


Stuur ons een bericht en we komen zo snel mogelijk met je in contact.

    +31(0)6 29 04 83 55
    info@co2operate.nl
    Woerden, Schermerhornlanen 45