Het Gula Gula Voedselbos


Gula Gula is een florerend bos te midden van een gedegradeerde gebied in West Sumatra. Een kloppend hart te midden van alle ontbossing. Het voedselbos van Gula Gula is een lichtend voorbeeld van hoe we om kunnen gaan met mens, milieu en natuur. We maken gebruik van een simpele methode die is ontwikkeld door middel van de uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek (van wetenschapper & oprichter Paul Burgers) en in samenwerking met de Food and Agriculture Organisation (FAO) om gedegradeerde gronden weer productief te maken.

Het resultaat


In West Sumatra kan de plaatselijke bevolking met de inzet van weinig middelen via de unieke aanpak van Gula Gula gedegradeerd land opnieuw in gebruik nemen als voedselbos. De boeren kunnen weer van hun land leven en zich ontwikkelen. 

Onze impact


In het dorp dichtbij het voedselbos van Gula Gula wonen zo’n 1600 mensen. In het voedselbos van Gula Gula zijn nu 111 boeren en 86 gezinnen actief. De boeren beheren elk gemiddeld een hectare bos waar ze goed van kunnen leven. Er is zelfs een wachtlijst van meer dan 100 boeren die staan te popelen om aan de slag te gaan. 

Onze aanpak


Door de unieke aanpak van Gula Gula hebben we in vijf jaar het ecosysteem van het gedegradeerde land hersteld. Klik hieronder om meer te weten te komen over onze aanpak.

Lees verder