Hoe doen we dat?


Maar hoe maak je van een gedegradeerd gebied weer een levendig voedselbos? In samenwerking met de ‘Food and Agriculture Organisation’ (FAO) hebben wij een unieke, simpele methode ontwikkeld om gedegradeerde grond weer productief te maken door natuurlijke processen van herbebossing te stimuleren. Deze aanpak biedt de lokale bevolking de mogelijkheid om met de inzet van weinig middelen opnieuw hun land in gebruik te nemen
als voedselbos.

Het ontboste land


Op het ontboste en gedegradeerde land heeft een voortwoekerend taai langgras, vrij spel. Door de dichtheid van het langgras kunnen andere aanwezige planten niet groeien. Ook kan het land na ontbossing geen water meer vasthouden.

Gula Gula Plankje


Onze methode wordt ook wel Assisted Natural Regeneration (ANR) genoemd. De methode vergt heel weinig middelen zonder het gebruik van meststoffen, pesticiden. Een grote hulp bij het assisteren van de natuurlijke regeneratie van het land is het zogenaamde Gula Gula Plankje. Lokale boeren kunnen het plankje gebruiken om het taaie langgras ermee plat te trappen. Hierdoor krijgen andere aanwezige planten en bomen de kans om weer te groeien.

Lees meer over onze methode

De impact van CO2 compensatie


Bedrijven kunnen door CO2 compensatie of directe investeringen een grote impact maken. Een impact op de leefbaarheid en het ecosysteem van het Gula Gula voedselbos. Op deze manier wordt er voldaan aan de ‘Sustainable Development Goals’ (SDG’s) van de bedrijven en tegelijkertijd een daadwerkelijke impact gemaakt.

Meedoen?


Wil je meer weten hoe je kunt bijdragen aan het behoud en de groei van het voedselbos van Gula Gula en tegelijkertijd CO2 kunt compenseren? Klik hieronder om hier meer over te lezen.

Lees verder